Pruva Eğitim ve Danışmanlık Stres Yönetimi

Stres Yönetimi

Bireylerin stresle yaşamayı öğrenmeleri ve olumsuz etkilerini en aza indirmeleri için nasıl yöneteceklerini bilmeleri büyük önem arz etmektedir. Stresin yönetilebilmesi için ise, stresin ne anlama geldiğinin, nasıl ortaya çıktığının, belirtilerinin ve sonuçlarının neler olabileceğinin, stresle baş etmek için neler yapılması gerektiğinin bilinmesi de oldukça önemlidir.

Etkili bir stres yönetimi, bireyin fiziksel ve ruhsal dengesini korumasına yardımcı olurken; problem çözme ve karar verme yeteneğinin artmasına ve günlük yaşamda verimliliğinin yükselmesine olanak sağlamaktadır.

Stres Yönetimi Neden Önemlidir?

Başarılı ve mutlu bir yaşam sürdürmek için duygularımızın farkında olmamız, strese neden olan kaynakları bilmemiz, olumsuz stresle başa çıkabilmemiz, gergin ortamlarda davranışlarımızı kontrol edebilmemiz, sorumluluklarımızı yerine getirirken mutlu olabilmemiz önemlidir.

Çalışanın performansını ve başarısını olumsuz etkileyen stres ; sürekli yorgunluk hali, sık baş ağrıları, sırt ve boyun kasları başta olmak üzere kas ağrıları, uykusuzluk, cinsel hayatta isteksizlik, sindirim sistemi sorunları, sosyal ortamlardan kaçış, ani sinirlilik atakları, gerginlik hali, diş gıcırdatma, unutkanlık, konsantrasyonda azalma, iş veriminde düşme gibi belirtiler ile kendini gösterir.

Bu eğitimin amacı, çağımızın hastalığı olarak kabul edilen stres hakkındaki bilgileri aktarmak, farkındalık düzeyimizi geliştirerek sorunlar ile baş etme yollarını incelemektir.

Vermiş Olduğumuz Kurumsal Eğitimlerimiz