Kriz Yönetimi
Kriz Yönetimi Eğitimi, aşılamaz gibi görünen, mücadele gerektiren durum ve zamanlarda, gerek olayı gerekse duygularımızı ne şekilde yöneteceğimiz ve ne şekilde çözüm arayışında olabileceğimiz başlıklar üzerine hazırlanan programımızdır. Kriz yönetiminin temel amacı şirketi kriz durumuna hazırlamaktır, kriz yönetim sürecini beş aşamada ele almak mümkündür;
- Kriz sinyallerinin alınması
- Krize hazırlık ve korunma
- Krizin denetim altına alınması
- Normal duruma geçiş
- Öğrenme ve Değerlendirme
Kriz Yönetimi Neden Önemlidir?
Şirketler tercihen krizi, kriz olarak ortaya çıkmadan önce önlemek ve kaçınmak isterler. Şirketinize yönelik potansiyel tehditleri bilmek ve bu tehditlerle baş etmek için kaynaklara sahip olmanız çok önemlidir. Kimlerin ve nelerin şirket için tehdit oluşturduğunu bilmelisiniz. Krize yol açan önemli nedenlerden bazıları şunlardır: Mali krizler, personel ya da kurum performansı, kurum dışından eleştiriler, fiziksel durumlardır (yangın/hırsızlık/hastalık).
Kurumsal krizi kontrol altına almak için oluşturulan her türlü strateji, medyayla nasıl iletişim kurulacağına dair bir plan içermelidir. Olumsuz haberlerin, bir şekilde kamuoyu tarafından duyulacağı varsayımıyla hareket edilmelidir. Tüm çalışanların kriz iletişim planı ve iletişim kurallarını bilmesi önemli dolaysıyla bir kriz anında hızlı hareket edilebilinir. Tüm krizler birbirinden farklı olduğu için şirketin kriz planının söz konusu krize uyarlanması gerekecektir. Kriz planının üzerinden geçerek önemli hususlara hızlıca karar verilmelidir. Kriz Yönetimindeki en önemli hususlar; doğru mesajlar vermek, hızlı harekete geçmek ve tüm sözcülerinizi durum hakkında iyi bilgilendirmektir.
Vermiş Olduğumuz Kurumsal Eğitimlerimiz
Firmaların, Profesyonel Danışmanlık ve Kurumsal Eğitim ihtiyaçlarına cevap olmak için varız. Firmalara özel vermiş olduğumuz profesyonel hizmetler için lütfen bizimle iletişime geçiniz.